Frytkownica gastronomiczna
1 vote, 4.00 avg. rating (85% score)

Każdy właściciel lokalu gastronomicznego musi zadbać o jego odpowiednie wyposażenie. Potrzeb jest bardzo wiele, ale jednym z najczęściej używanych sprzętów jest frytkownica gastronomiczna. Dostępne są różne rodzaje frytkownic, na przykład wolnostojące ustawiane na blacie czy stole i do zabudowy czyli wbudowane na stałe w blat.

Ze względu na miejsce pracy frytkownice podzielić można na te do użytku w lokalach gastronomicznych oraz do użytku domowego. Do użytku w lokalach gastronomicznych potrzebne będą urządzenia większe zasilane gazem lub prądem o większej pojemności misy, większej mocy i pojemności koszyka.
Profesjonalne frytkownice gastronomiczne charakteryzują się dużą wydajnością, wytrzymałością oraz wysoką jakością wykonania. Przeznaczone są głównie do przygotowywania frytek, ale doskonale sprawdzają się do smażenia w głębokim tłuszczu ryb, kiełbasek oraz mięs.
Wiele ciekawych ofert w tym zakresie można znaleźć na stronach internetowych. Producenci gwarantują odpowiednią trwałość sprzętu nawet podczas intensywnego użytkowania.