Oblewanie czekoladą
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Oblewanie czekoladą

Czy wiecie co to są oblewarki do czekolady? Jaka jest ich funkcja? Osoby, które na co dzień nie pracują w gastronomii, czy też w firmach produkujących słodycze nie do końca mogą zdawać sobie sprawę z tego, jak dane urządzenie wygląda i na czym polega jego funkcjonowanie. Otóż takie oblewarki pomagają dosłownie w oblaniu czekoladą najróżniejszych ciastek, ciasteczek, cukierków, trufli. Oczywiście nie chodzi tutaj o stworzenie samej czekolady, ponieważ ją osobiście produkuje się w zupełnie inny sposób. Ale dzięki takim oblewarkom można produkować naprawdę duże ilości słodkiego, w szybkim tempie. Ich budowa jest najróżnorodniejsza, zależna od tego, ile dokładnie mieszczą w sobie czekolady. Może to być ok.30 kg czekolady, jak również nawet 80 kg czekolady. Co warto również zaznaczyć to fakt, że jest to czekolada w formie płynnej. Po wyjęciu produktów z tej wielkiej ilości płynnej czekolady wszystko zastyga i wkładane są w nią nowe partie najróżniejszych łakoci, które tym razem zostaną zalane.