Czy piwa rzemieślnicze w pubie to dobre rozwiązanie na wieczór? Zdania na ten temat bywają nierzadko podzielone. Niektórzy bywalcy lokali gastronomicznych twierdzą, że prawdziwe piwo pochodzi z Irlandii albo Niemiec, a wszystkie inne są zaledwie ich ubogimi krewnymi. Inni z kolei nie posuwają się aż tak daleko: wprawdzie doceniają piwo polskie, w dalszym ciągu upierają się jednak, że największą wartość mają napoje o zasięgu ogólnokrajowym, a zatem te najpopularniejsze na rodzimym rynku. Ostatnia – i całkiem liczna – grupa piwoszy uważa, iż piwa lokalne, rzemieślnicze w niczym nie ustępują rynkowym gigantom. Wręcz przeciwnie: w wielu wypadkach okazują się od nich znacznie lepsze, ponieważ są warzone z miłością, oddaniem i wielką starannością. Trudno jednoznacznie rozstrzygnąć, kto ma rację w tym arcyciekawym piwnym sporze. Wielbiciele poszczególnych marek i gatunków okopują się na swoich pozycjach, więc raczej nie zdarza się, aby jedna strona przekonała drugą. Prawda musi leżeć gdzieś pośrodku.
Piwa rzemieślnicze w pubie
Inne wpisy:
Przyprawy korzenne – nie tylko do piernika
W skład przypraw korzennych wchodzą takie, jak cynamon, imbir, czy też goździki. Tradycyjnie tego typu przyprawy stosuje się przede wszystkim w naszym kręgu kulturowym do różnego rodzaju deserów, grzańców, czy też do piernika. Nie pomyślelibyśmy nawet, by dodać tego typu przyprawy do mięsa, czy też innych tego typu rozwiązań....
Pizzeria Fratelli Ciechanów
Najlepsza pizza w Ciechanowie? Tylko pizzeria Fratelli.
Swoją specjalną ofertą dań, kusi nas pizzeria Fratelli Ciechanów. Miłą atmosferę wyczuwa się już przed wejściem - ciepłe światło wylewa się na ulicę i zachęca, by wejść do środka. Poza tym zapach świeżo wypiekanego ciasta do pizzy nie pozwala przejść obojętnie. Nad wejściem...