Składniki:
1. 1 kura rosołowa
2. 2 papryczki chili
3. 3 marchewki
4. 2 pietruszki
5. 1 por
6. Kawałek selera
7. 1 cebula
8. 3 cytryny
9. Liść laurowy
10. Ziele angielskie
11. Pół łyżeczki kurkumy
12. Sól
13. Kilka płatów makaronu Lazania
Wykonanie:
Warzywa oczyścić, obrać, umyć i pokroić wzdłuż na połówki.
Mięso umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Zalać zimną wodą i zagotować; zdjąć łyżką cedzakową powstałą pianę, dodać ziele angielskie i listki laurowe oraz warzywa. Cytryny dokładnie wyszorować, sparzyć i pokroić w półplasterki; dodać do zupy. Papryczki oczyścić i drobniutko pokroić; dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i kurkumą. Garnek przykryć i gotować rosół około 40 minut na małym płomieniu. Gdy mięso z kury będzie miękkie dodać połamane płaty lazanii. Gdy makaron jest miękki ? zupa jest gotowa.