Bez wątpienia zdecydowana większość preparatów zawierających olej rybi razem z nienasyconymi kwasami omega 3 jest produkowana bez najmniejszego śledzenia wszystkich elementów odpowiadających za ten proces. Pierwsza i najważniejsza rzecz to jest miejsce połowu ryb,które są przeznaczone do dalszego przetworzenia. Są one bowiem w wielu przypadkach dokonywane w zupełnie niekontrolowanych strefach zarówno mórz, jak i oceanów. Wyłowione ryby są potem od razu przetwarzane na mączkę rybną, a także przekazywane do zakładów, gdzie potem pozyskuje się z nich wyłącznie olej rybi. Suplementy omega-3 mają bardzo dobroczynne właściwości dla naszego organizmu. W celu jeszcze zwiększenia zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych zawsze podgrzewa się olej mniej więcej do temperatury około 200 stopni Celsjusza. Potem niestety taki proces technologiczny prowadzi przede wszystkim do utraty niezwykle cennych składników oraz naturalnych właściwości oleju rybiego. Warto to mieć koniecznie na uwadze w największej mierze.
Najczęściej czytane:
Alif kebab Ciechanów menu
Kebab na mieście?
Większość ludzi w dzisiejszych czasach kompletnie nie dba o swoje zdrowie. Wszystko jest ważniejsze. Praca, kariera, dom, dzieci lub inni tylko nie...